PELAN SIMPANAN DENGAN PENDIDIKAN TAKAFUL

Wednesday, July 18, 2012

Ibu Pemain Bola Sepak Kelab Real Madrid kini bertudung

ASSALAMUALAIKUM . . .
Alhamduillah . Syukur Kehadrat Ilahi, dengan limpah kurniaNYA dapat saya mengupdate blog ni, walaupun telah lama saya tidak menulis, tetapi dengan kesempatan ini saya cuba juga menulis & berkongsi cerita.
Semalam, saya telah membaca satu article dari sumber yang boleh dipercayai mengenai Seorang Ibu Pemain Bola Sepak Telah Memakai Tudung.
Jadi, saya mengambil kesempatan ini untuk berkongsi cerita kepada semua pembaca.Mesut Ozil

           Dia merupakan salah satu dari pemain Muslim yang memang Osem! Pemuda kelahiran 15 Oktober 1988 itu dikenal sebagai pemain bola yang sudah biasa membiasakan dirinya membaca Al-Qur’an.ketika di padang bola!

Ozil sendiri berkata, kebiasaan membaca Al-Qur’an membuatnya tenang dan lebih kuat ketika berada di dalam sesebuah pertandingan...* pemain berdarah Turki ni memang rajin membawa Al-Qur’an... boleh gugel sendiri kalau nak tgk aksinya di padang bola mesti tak lekang dari doa..allah..allah.. kata beliau..“Al-Quran memberiku kekuatan lebih untuk bermain dalam pertandingan dengan baik,” ujar Ozil.

Tahukah Anda? Bukan hanya Ozil seorang yang berupaya dekat dengan Al-Qur’an. ibunya, Gulizar Ozil, juga Salah satu ajaran Al-Qur’an yang ditaati ibu Ozil adalah mengenakan tudung..alhamdulillah...allahurabbi..

Dalam wawancara dengan salah satu stesen TV Spanyol, Gulizar nampak jelas mengenakan tudung dan berbaju lengan panjang...
 

Inilah ayat yang ditaati oleh ibu Mesut Ozil:

“Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dar padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung kedadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka, atau ayah mereka, atau ayah suami mereka, atau putra-putra mereka, atau putra-putra suami mereka, atau saudara-saudara laki-laki mereka, atau putra-putra saudara lelaki mereka, atau putra-putra saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan laki-laki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang aurat wanita…,” (QS An-Nur: 31).

Sebagai seorang Muslimah, Anda juga bertudung kan? Alhamdulillah. Jika belum, bila lagi kan..?moga ALLAH memberi Hidayah dan membuka pintu rahmat seluas-luasnya kepada anda.

No comments:

Post a Comment